top of page
14_edited.jpg

De complete oplossing voor het aanbieden van Muziek als Medicijn.

Het Music4five muzieksysteem bevat alle elementen die nodig zijn voor een succesvolle implementatie van Muziek als Medicijn.

De basis voor het Music4five muzieksysteem bestaat uit een ‘slimme’ hoofdtelefoon met een geïntegreerde computer. De hoofdtelefoon wordt geleverd met de complete speciaal samengestelde afspeellijsten opgeslagen op het apparaat. Speciaal ontworpen software zorgt ervoor dat er altijd op het juiste moment de correcte muziek afgespeeld wordt. De hoofdtelefoon is met ioT technologie verbonden met de leverancier waardoor de zorginstelling het onderhoud van het systeem uit handen kan geven. Onze uitstekende service maakt het pakket compleet.

Wij zijn u graag van dienst om onze producten binnen uw zorgdomein te implementeren, contacteer ons voor de mogelijkheden.

Music4five slimme hoofdtelefoon

Ontworpen voor comfort

Lichtgewicht en verstelbaar

De Music4five hoofdtelefoon is zo ontworpen dat ook bij een lange draagtijd, zoals bij een operatie, de hoofdtelefoon comfortabel blijft zitten. De hoofdtelefoon is uitgerust met extra grote oorkussens en is licht van gewicht. De hoofdband en oorschelpen kunnen allemaal afgesteld worden voor optimaal draagcomfort.

Diagram hoofdtelefoon met scherm (18).png
Diagram hoofdtelefoon met scherm (17).png
Gebruiksgemak door het ingebouwde touchscreen

Intuïtieve navigatie

In één van de oorschelpen is een touchscreen display verwerkt met een menustructuur. Via enkele eenvoudige vragen kan er een geschikte speellijst voor een patiënt gekozen worden. Met behulp van het touchscreen kan de patiënt of zorgverlener makkelijk en intuïtief door het menu navigeren.

Geen apart device nodig – volledig autonoom
Werkt zonder Wifi en Bluetooth

Alle speellijsten die gecontracteerd zijn door het ziekenhuis zijn opgeslagen in de Music4five hoofdtelefoon. Het apparaat hoeft alleen maar instructie te krijgen via het scherm en kan dan verder autonoom de gekozen muziek afspelen. Er is op dat moment geen afhankelijkheid meer van een draadloze verbinding zodat ononderbroken werking is gegarandeerd. De grote batterijcapaciteit voorziet in 15 uur speeltijd bij een volle accu.

Diagram hoofdtelefoon met scherm (28)_edited.png
Gemakkelijk in onderhoud 

Voor communicatie met de lokale server is een long range zendontvanger ingebouwd. Hiermee bevat de hooftelefoon ioT technologie. Elke keer wanneer het apparaat wordt aangezet wordt een zelftest uitgevoerd en de licentiestatus gecontroleerd. Deze gegevens worden naar de leverancier gestuurd zodat deze indien nodig actie kan ondernemen. ​

Speciaal voor de gezondheidszorg​

Het Music4five muzieksysteem is specifiek voor de ziekenhuisomgeving ontworpen. Niet alleen de functionaliteiten zijn toegespitst op het toedienen van de juiste “muziek als medicijn”, maar ook alle materialen zijn geschikt voor de gezondheidszorg. Alle oppervlakten zijn eenvoudig schoon te maken en te desinfecteren met alcohol. Het product kan zo zonder problemen worden goedgekeurd door een afdeling hygiëne en infectiepreventie. De hoofdtelefoon is gemaakt om gebruikt te worden met wegwerp oor hoesjes om de hygiëne te vergroten. Alle elektronica voldoet aan de Europese EMC stralingseisen. De draadloze verbinding met de server bevindt zich in een aanbevolen frequentiegebied voor medische apparaten.

Headphone Test
Stap 1) De zorgverlener deelt de Music4f

Hoe werkt het?

Efficiënt

Tijd is kostbaar en extra handelingen maken nieuwe toepassingen binnen de zorg lastig. Bij de ontwikkeling van het Music4five systeem is bij elke stap rekening gehouden om het systeem zo eenvoudig mogelijk te maken zodat zowel de zorgverlener als de patiënt zo min mogelijk  worden belast.

 

Hoe de implementatie van Muziek als Medicijn toe te passen en er draagvlak voor te creëren, daarbij kunnen wij u helpen. Een comfortabele en minder angstige patiënt behoeft minder aandacht van de zorgverlener, tijdwinst dus! 

Welke handelingen worden er van de zorgverlener verwacht?

De patiënt kan in veel gevallen zelf de hoofdtelefoon en software bedienen. De zorgverlener hoeft nog maar 3 dingen te doen.​

3 eenvoudige, snelle handelingen:
  1. Uitdelen en innemen

  2. Schoonmaken

  3. Opladen

Toepassing

Het Music4five systeem kan in elke situatie toegepast worden waarin er sprake is van pijn, stress, angst, slaapproblemen en/of een verhoogde kans op delier. In ziekenhuizen rondom operaties, bij opname, tijdens medische onderzoeken en procedures. 

Daarnaast is het uitermate geschikt als toepassing binnen andere zorginstellingen zoals verpleeghuizen, huisartspraktijken, tandartspraktijken en allerlei behandelpraktijken. 

bottom of page