top of page
14_edited.jpg

Dé oplossing voor het toedienen van Muziek als Medicijn.

Het Music4five muzieksysteem bevat alle elementen die nodig zijn voor een succesvolle implementatie van Muziek als Medicijn.

De basis voor het Music4five muzieksysteem bestaat uit een ‘slimme’ hoofdtelefoon met een geïntegreerde computer. De hoofdtelefoon wordt geleverd met de complete speciaal samengestelde afspeellijsten opgeslagen op het apparaat. Speciaal ontworpen software zorgt ervoor dat er altijd op het juiste moment de correcte muziek afgespeeld wordt. De hoofdtelefoon is met ioT technologie verbonden met de leverancier waardoor de zorginstelling het onderhoud van het systeem uit handen kan geven. Onze uitstekende service maakt het pakket compleet.

Wij zijn u graag van dienst om onze producten binnen uw zorgdomein te implementeren, contacteer ons voor de mogelijkheden.

Anker 1
Music4five - Het compleet systeem
Video afspelen
Music4five slimme hoofdtelefoon

De basis van het Music4five muzieksysteem is een “smart’ of  ‘slimme’ hoofdtelefoon met een geïntegreerde computer.

Ontworpen voor comfort

De Music4five hoofdtelefoon is zo ontworpen dat ook bij een lange draagtijd, zoals bij een operatie, de hoofdtelefoon comfortabel blijft zitten. De hoofdtelefoon is uitgerust met extra grote oorkussens en is licht van gewicht. De hoofdband en oorschelpen kunnen allemaal afgesteld worden voor optimaal draagcomfort.

Gebruiksgemak door het ingebouwde touchscreen

In één van de oorschelpen is een touchscreen display verwerkt met een menustructuur. Via enkele eenvoudige vragen kan er een geschikte speellijst voor een patiënt gekozen worden. Met behulp van het touchscreen kan de patiënt of zorgverlener makkelijk en intuïtief door het menu navigeren.

Altijd op de hoogte dankzij de display

Op het ingebouwde scherm kan gezien worden welk nummer er afgespeeld wordt, wat de batterijstatus is en eventuele service aanwijzingen. Dit kan bijvoorbeeld een instructie zijn om de Music4five systeem hoofdtelefoon via de USB aansluiting te verbinden met de lokale server omdat er updates klaarstaan.

Handelingen met één druk op de knop

Voor bepaalde handelingen hoeft de patiënt de hoofdtelefoon niet van het hoofd te halen. Zo zijn er knoppen om het volume te regelen, een track over te slaan en om het apparaat aan en uit te zetten. De gebruiker kan zo kleine aanpassingen maken zonder de muziek te hoeven onderbreken.

Slimme Hoofdtelefoon

Breed toepasbaar door combinatie met accessoires

De Music4five slimme hoofdtelefoon is uitgerust met een lijnuitgang om het systeem te verbinden met een alternatief geluidsweergave apparaat. Dit zou kunnen zijn een losse speaker in bijvoorbeeld een couveuse, een slaapmasker met ingebouwde speakers of in-ear oortelefoons omdat de patiënt een hoofdoperatie ondergaat.

Geen apart device nodig – volledig autonoom

Alle speellijsten die gecontracteerd zijn door het ziekenhuis zijn opgeslagen in de Music4five hoofdtelefoon. Het apparaat hoeft alleen maar instructie te krijgen via het scherm en kan dan verder autonoom de gekozen muziek afspelen. Er is op dat moment geen afhankelijkheid meer van een draadloze verbinding zodat ononderbroken werking is gegarandeerd. De grote batterijcapaciteit voorziet in 15 uur speeltijd bij een volle accu.

 

Zelfstandig te gebruiken

De Music4five hoofdtelefoon is zo ontworpen dat het zelfstandig door de patiënt te gebruiken is. De combinatie van een touchscreen met intuïtief te gebruiken software zorgt ervoor dat de patiënt zonder hulp van een zorgverlener de juiste muziek op de hoofdtelefoon kan laten afspelen.

 

De patiënt is met muziek verplaatsbaar

Omdat de Music4five hoofdtelefoon compleet autonoom werkt en niet afhankelijk is van kabels of draadloze verbinding, kan de patiënt mét muziek door de hele zorginstelling verplaatst worden. Slechte wifi verbinding of storende apparatuur zijn geen issue meer. Doordat de batterij van de hoofdtelefoon 15 uur muziek kan afspelen is er ook geen aparte stroomvoorziening nodig.

Zelfstandig
Autonoom
Beveiligd tegen misbruik en diefstal

Een hoogwaardige hoofdtelefoon is mogelijk aantrekkelijk om gestolen te worden. De Music4five hoofdtelefoon is hiertegen beveiligd. Bij elke nieuwe start van een functiemogelijkheid wordt contact gezocht met de lokale ziekenhuisserver om de licentie te valideren. Buiten het ziekenhuis kan geen contact worden gemaakt met deze server en kan de hoofdtelefoon niet gebruikt worden.

Gemakkelijk in onderhoud

Voor communicatie met de lokale server is een LoRa zendontvanger ingebouwd. Hiermee bevat de hooftelefoon IoT technologie. Elke keer wanneer het apparaat wordt aangezet wordt een zelftest uitgevoerd en de licentiestatus gecontroleerd. Deze gegevens worden naar de leverancier gestuurd zodat deze indien nodig actie kan ondernemen. ​

Altijd up to date

Het Music4five systeem is altijd up-to-date. De leverancier staat in verbinding met de lokale ziekenhuisserver en kan op deze manier een update instructie versturen naar het hoofdtelefoonscherm. Wanneer hierop de hoofdtelefoon via de USB poort met de server verbonden wordt kunnen software en playlist updates automatisch worden uitgevoerd.

Speciaal voor de gezondheidszorg​

Het Music4five muzieksysteem is specifiek voor de ziekenhuisomgeving ontworpen. Niet alleen de functionaliteiten zijn toegespitst op het toedienen van de juiste “Muziek als Medicijn”, maar ook alle materialen zijn geschikt voor de gezondheidszorg. Alle oppervlakten zijn eenvoudig schoon te maken en te desinfecteren met alcohol. Het product kan zo zonder problemen worden goedgekeurd door een afdeling hygiëne en infectiepreventie. De hoofdtelefoon is gemaakt om gebruikt te worden met wegwerp oor hoesjes om de hygiëne te vergroten. Alle elektronica voldoet aan de Europese EMC stralingseisen. De draadloze verbinding met de server bevindt zich in een aanbevolen frequentiegebied voor medische apparaten.

Uw alineatekst (1).png
Gezondheidszorg
De Music4five software
Altijd de juiste muziekkeuze

Speciaal geschreven software op de hoofdtelefoon zorgt ervoor dat de patiënt of zorgverlener altijd tot de juiste muziekkeuze komt. Stap voor stap wordt de gebruiker door een menu geleid en met gerichte vragen naar de juiste muzieklijst begeleid.

Ondersteund door wetenschap

De verschillende keuzestappen in de software zijn in samenwerking met topwetenschappers van het Erasmus  MC bepaald. Zo krijgt de patiënt altijd de meest effectieve playlist te horen.

Makkelijk te gebruiken

De software is zo ontworpen dat de patiënt de muziekkeuze zelf kan maken en selecteren zonder tussenkomst van een zorgverlener. Het touchscreen in combinatie met de software is erg intuïtief in gebruik.

Altijd up to date

Dankzij de ioT verbinding beschikt de hoofdtelefoon altijd over de nieuwste software versie.

Software
Juiste muziekkeuze
De Music4five muzieklijsten

Wetenschappelijk bewezen effect

Al de Music4five muzieklijsten zijn samengesteld volgens bewezen principes uit tal van onderzoeken. De muziekstukken in de lijsten zijn allemaal geselecteerd op bijzondere eigenschappen die een bewezen positief effect op het lichaam en gemoedstoestand hebben.

Erasmus muzieklijsten

Door onze samenwerking met het Erasmus MC heeft het Music4five beschikking over playlists die zijn samengesteld door onderzoekers van het Erasmus MC. Deze lijsten zijn gebruikt in afgeronde onderzoeken en hebben een bewezen positief effect.

Voor elke smaak wat

De Music4five speellijsten bestaan uit een breed scala van verschillende muziekgenres. Zo zal er voor iedere patiënt wat leuks te kiezen zijn. Deze keuze is erg belangrijk, omdat onderzoek uitwijst dat de muziek het meest effectief is wanneer de patiënt zélf de muziek heeft gekozen.

Spotify is geen optie

Muziekdiensten zoals Spotify mogen alleen gebruikt worden door privé personen. Commerciële instellingen mogen hier geen gebruik van maken. Dit heeft te maken met de regelgeving voor muziekrechten. 

software%2520achtergrond%2520(2)_edited_
Muzieklijsten
No Spotify
Wetenschappelike muzielijst
Diagram hoofdtelefoon met scherm (11).pn
De music4five server

Vroege waarschuwing bij problemen

Het Music4five systeem is via de lokale server in de zorginstelling verbonden met de onze Music4five server. In real-time kan hierdoor de status van alle koptelefoons worden bijhouden. Elke hoofdtelefoon heeft zelfdiagnose software dat zelfstandig problemen kan opsporen. Als er problemen gevonden worden, worden die meteen aan de server doorgegeven. Bij sommige problemen kunnen die snel extern worden opgelost. Als dat niet mogelijk is kan de klant meteen worden gewaarschuwd waardoor de defecte hoofdtelefoon uit de roulatie genomen kan worden en worden vervangen door een reserve unit.

​Altijd op de hoogte

Via de server kunnen er berichten worden gestuurd naar de Music4five hoofdtelefoons. Dit kan een waarschuwing zijn dat de koptelefoon moet worden opgeladen of vervangen maar ook een berichtje dat er een update klaarstaat.

Licentiecontrole

De Music4five hoofdtelefoon kan niet gestart worden indien de licentie niet gevalideerd wordt. Hiervoor moet het binnen het bereik van de lokale server van de zorginstelling zijn. Ook de basis functies van de hoofdtelefoon werken dan niet meer.

Server
De Music4five service

Hulp bij implementatie

Uw zorginstelling heeft misschien nog nooit Muziek als Medicijn gebruikt en u vraagt zich af hoe u dat in uw ziekenhuis moet implementeren. Of misschien heeft u nu een provisorisch en ingewikkeld systeem met tablets en losse hoofdtelefoons en wilt u een makkelijkere oplossing. In alle gevallen helpen wij u mee met de implementatie van het Music4five systeem in uw zorginstelling. Wij denken mee en zo nodig adviseren wij over onderwerpen zoals wanneer en waar het opladen en schoonmaken van de hoofdtelefoon moet plaatsvinden, hoe en waar de koptelefoons worden opgeborgen. Maar wij kunnen bijvoorbeeld ook helpen te bepalen hoeveel hoofdtelefoons u nodig heeft.

Hulp bij richtlijn voor gebruik

Mogelijk weet u al precies wanneer, hoe en hoelang u Muziek als Medicijn wil toepassen in uw zorginstelling. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen wij u door middel van onze samenwerking met het Erasmus MC hierin begeleiden.

Snelle oplossing van problemen

Of het nou gaat om het vervangen van een defecte hoofdtelefoon of een simpele vraag over de software, onze medewerkers staan klaar om uw problemen zo snel mogelijk voor u op te lossen.

Makkelijk bereikbaar

Onze medewerkers zijn op verschillende manieren te bereiken.

Ontwerp zonder titel (42).png
Service
Stap 1) De zorgverlener deelt de Music4f
Hoe werkt het?
Efficiënt

Tijd is kostbaar en extra handelingen maken nieuwe toepassingen binnen de zorg lastig. Bij de ontwikkeling van het Music4five systeem is bij elke stap rekening gehouden om het systeem zo eenvoudig mogelijk te maken zodat zowel de zorgverlener als de patiënt zo min mogelijk  worden belast.

 

Hoe de implementatie van Muziek als Medicijn toe te passen en er draagvlak voor te creëren, daarbij kunnen wij u helpen. Een comfortabele en minder angstige patiënt behoeft minder aandacht van de zorgverlener, tijdwinst dus! 

Welke handelingen worden er van de zorgverlener verwacht?

De patiënt kan in veel gevallen zelf de hoofdtelefoon en software bedienen. De zorgverlener hoeft nog maar 3 dingen te doen.​

3 eenvoudige, snelle handelingen:
  1. Uitdelen en innemen

  2. Schoonmaken

  3. Opladen

Toepassing

Het Music4five systeem kan in elke situatie toegepast worden waarin er sprake is van pijn, stress, angst, slaapproblemen en/of een verhoogde kans op delier. In ziekenhuizen rondom operaties, bij opname, tijdens medische onderzoeken en procedures. 

Daarnaast is het uitermate geschikt als toepassing binnen andere zorginstellingen zoals verpleeghuizen, huisartspraktijken, tandartspraktijken en allerlei behandelpraktijken. 

Hoe het werkt
bottom of page